ЦІКАВІ ФАКТИ

середу, квітня 13

Вдову ветерана чеченської війни зобов'язують повернути майже 700 тисяч рублів пенсії


Російський суд зобов’язав вдову ветерана чеченської війни Євгенію Теряєву повернути державі пенсію, яку вона отримувала по втраті годувальника. За чотири роки, що жінка отримувала допомогу, ця сума склала 626 тисяч рублів, з яких 84 тисячі – відсотки.


Сообщает: http://uapress.info/uk/


Про це повідомляють російські ЗМІ, новину передає «Преса Укораїни».

В Нижньому Новгороді, що в Росії, суд вимагає від Євгенії Теряєвої, вдови ветерана чеченської війни, повернути всю отриману грошову допомогу, яку жінці нараховували за втрату годувальника.

Таке рішення Нижньоновгородський обласний військкомат прийняв минулого року. Як зазначається, жінка повинна виплатити 626 тисяч рублів, з яких 84 тисячі – нараховані відсотки. Комісаріат пояснює цю ситуацію тим, що Теряєва також є військовослужбовцем, а це означає, що вона незаконно отримувала гроші.

Проте жінка звернулась до правозахисників із фонду «Право матері», які відстоюють її права. 

«Своїм рішенням про повернення вдовою пенсії суд порушив засадничі принципи права. Це принцип рівності в правах всіх, незалежно від посадового або службового становища. Суд помилково вважав, що жінки-військовослужбовці не рівні з усіма іншими жінками, що вони, надягаючи на себе військову форму, перестають бути вдовами загиблих військових», - говорять юристи.

Раніше повідомлялось, що з першого травня в Україні планується підвищення зарплат та пенсій на 6%. Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.