суботу, квітня 30

Користь від бананів. 9 цікавих фактів про банани.


Якщо ви робите так, як більшість людей, то швидше за все їсте банани, поки вони ще дозрівають. Звичайно, ви купуєте запас бананів на тиждень - коли вони ще трохи зелені. Потім, коли вони поступово дозрівають, жовтіють, але ще не вкрилися темними цятками - ви їх їсте.
Сообщает :http://cikavo-znaty.com





До кінця тижня на бананах поступово з'являються коричневі плями, які в кінцевому підсумку поширюються по всьому банану. Тоді ви їх викидаєте, бо думаєте, що вони вже стали поганими і шкідливо вплинуть на ваше здоров'я. Давайте будемо чесними, адже ви б викинули і інші фрукти, які переспели і явялются вже не такими свіжими і смачними.

Про це варто ще раз гарненько подумати!

Науково доведено, що зростаюча кількість коричневих плям означає не тільки те, що банани стали стиглими, але і те, що вони містять речовину, що зміцнює нашу імунну систему. Це властивість притаманне позаклітинного білку – ФНП, яке розшифровується так: «Фактор некрозу пухлини». Встановлено, що він міститься в бананах. Це субстанція, яка бореться з раком, перешкоджає росту пухлинних клітин і запобігає їх поширенню в організмі.

У поєднанні з високим вмістом антиоксидантів, які містяться в бананах, вони підтримують нормальний рівень білих клітин крові і, таким чином, зміцнюють імунну систему. Ось чому має сенс їсти перестиглі банани, замість того, щоб викидати їх у сміття.

Банан - неймовірно смачний фрукт
Властивість стиглих бананів зміцнювати імунну систему є не єдиною причиною, чому цей фрукт корисний для вашого здоров'я. Це правда, що банани є одним з найменш визнаних фруктів, коли мова йде про харчування. Але в той час, як робляться нові відкриття щодо інших фруктів (часто екзотичних), ми ризикуємо забути про те, що банани дійсно насичені вітамінами, поживними речовинами, харчовими волокнами та необробленим цукром.


Напевно варто змінити прислів'я «Хто яблуко в день з'їдає, у того доктор не буває» і замість цього вставити слово «банан». У наші дні, американці з'їдають більше бананів, ніж яблук і апельсинів разом узятих.