середу, квітня 20

ПАСЄ: На окупованих територіях України відбувається «гібридна анексія»

Ескалація конфлікту на Донбасі  останнім часом помітно посилилася, і за нинішніх умов не можна говорити про проведення виборів на цій території найближчим часом.
І в цілому прогноз щодо окупованих територій України доволі песимістичний.
Сообщает http://www.hromadske.tv/
Такими є висновки Парламентській асамблеї Ради Європи, які оприлюднили з цього приводу учасники слухань «Конфлікт на Сході України: політичні та гуманітарні проблеми», у рамках сесії ПАРЄ, яка триває у Страсбурзі, повідомляє Deutsche Welle.

Так вважають доповідачки з питань України в ПАРЄ Крістіна Зелєнкова з Чехії та Марілуїзе Бек з Німеччини, які нещодавно побували у Києві, Дніпропетровську та Маріуполі. На їхню думку, вплив Росії на Донбасі останнім часом значно посилився.

«За нашою інформацією, в Кремлі створено п'ять «міністерств», які фактично керують так званими «ЛНР» та «ДНР», – повідомила Бек.
Вона назвала нинішній стан справ на окупованих територіях «гібридною анексією», яка стала неминучим наслідком гібридної війни, яку веде проти України Росія. Таким чином, за її словами, поки переговори у Мінську щодо подальшої долі Донбасу тривають, ситуація на місці їх випередила і пішла далі.

Комісар Ради Європи з прав людини Нільс Мужнієкс підтвердив, що окуповані території поступово, але невідворотно переходять під вплив Росії і все більше ізолюються від решти України. «Я змушений із сумом констатувати, що якщо так триватиме і далі, то в центрі Європи виникне велика сіра зона, де не діють механізми захисту прав людини», – сказав комісар.

Мужнієкс також висловив стурбованість переслідуваннями кримських татар в окупованому Криму. «Ми не повинні допустити того, щоб історія повторила себе щодо кримськотатарського народу» – наголосив Мужнієкс і закликав світову громадськість не зменшувати уваги щодо порушень прав людини в Криму.

Раніше голова МЗС Франції заявив, що Україна має включити в проект нової Конституції пункт про особливий статус Донбасу.