четвер, квітня 7

Науковці дізнались, що допомагає тваринам виживати


Зменшення у розмірах – це одна з причин, яка дозволила окремим видам тварин вижити під час масових вимирань. До такого висновку дійшли вчені з Філдсовського музею природної історії в Чикаго.


Сообщает: http://uapress.info/uk/


Палеонтологи розповіли, що дуже масштабне вимирання відбувалось порядку 252 мільйонів років тому. Тоді померло фактично 80% морських та 70% наземних видів тварин. Найкраще даний період перенесли рептилії роду лістозаврів.

Науковці довгий час досліджували кістки даного виду і встановили, що до вимирання рептилії проживали по 13 років, а після їх життя скоротилось на 2-3роки. Та й спочатку вага піддослідної рептилії складала не менше 200 кілограмів, а вже у процесі еволюції тварина стала набувати розмірів собаки.

Палеонтологи заявили, що загалом шанси на виживання лістрозавра виросли в середньому на 40%. Саме це дало змогу швидко наповнити Землю і стати одним із найчисленніших видів раннього тріасу.

Нагадуємо, що у далекому районі північної Аляски науковці знайшли кістки динозавра, який приблизно 70 млн років тому наводив жах на мешканців древнього Заполяр'я.