вівторок, квітня 19

Якщо ви зберігаєте картоплю в холодильнику, дістаньте її звідти негайно!


Холодильник – одне з найбільш корисних і досконалих винаходів людства.
Природно, коли ви приходите додому з покупками, насамперед хочеться все покласти саме туди. Сообщает http://www.akcent.info/ До того ж ми розуміємо, що те, що лежить в холодильнику, не пропаде, а значить продукти будуть свіжими, коли ми захочемо з них що-небудь приготувати. Тільки от є один продукт, який не можна класти в холодильник ні за яких умов – це може позначитися на стані вашого здоров’я. 

Справа в тому, що коли ми зберігаємо її в холодильнику, крохмаль починає перетворюватися в цукор. Коли ми піддаємо картоплю термічній обробці, ці цукри з’єднуються з аспарагіновою амінокислотою і утворюють мономер акриламід, який смертельно шкідливий для здоров’я. Це хімічна сполука потенційно здатна викликати рак.
Акриламід використовується у виробництві паперу, барвників, клею і пластика. На дослідженнях, проведених на гризунах, вчені довели, що це мутагенна речовина ушкоджує хромосоми кров’яних тілець, що є першою стадії формування онкології.
Але найсумніше те, що величезна кількість акриламіду міститься в більшості продуктів “фаст-фуду”, включаючи чіпси і картоплю фрі. Саме тому фахівці радять готувати всі ці “смаколики” вдома, щоб найбільшим фактором ризику була їх калорійність … Про це варто пам’ятати хоча б тому, що статистика смертей від раку зростає в геометричній прогресії, і недбалість може дорого обійтися!