неділю, травня 22

Громадянська війна для порятунку диктатора: Путін розв’яже нову криваву бійню на Кавказі, щоб відволікти увагу росіян від поразок в Україниі та Сирії, – ізраїльський політолог

Президент Російської Федерації Володимир Путін може відкрити новий фронт у Чечні для того, щоб відволікти увагу від України та Сирії. Відповідну думку висловив ізраїльський політолог, президент Інституту східного партнерства в Єрусалимі Авраам Шмулевич.
Новину передає Zvistka з посиланням на Пресу України. Сообщает http://zvistka24.in.ua/

На думку політолога, цілком сумнівно, що плани російського лідера у Сирії та Україні будуть реалізовані. Саме тому Путін, який вміє лише воювати, може влаштувати ще одну російсько-чеченську війну з метою відволікання уваги від конфліктів у цих країнах.

За словами Шмулевича, на Кавказі війна може розгорітися через міжнаціональні зіткнення між осетинами та інгушетами, а також між осетинами та грузинами. Разом з тим, багато людей у цьому регіоні уже знають, що таке війна, і не хочуть її повторення, тому вони готові вирішувати всі проблеми мирним шляхом.

«Є ймовірність, що здоровий глузд і інстинкт виживання у кавказців переможуть. Вони – давні народи, довгий час уживалися один з одним. Але боюся, що Москва, в разі свого відходу, зробить все, щоб загорілося полум’я міжетнічних зіткнень. Так, як було запущено конфлікти в Абхазії, Осетії і Карабаху», – зазначив Шмулевич.