четвер, серпня 25

Гібридний тероризм руйнує форми міжнародної безпеки та співробітництва

Заява політичної партії «ПАТРІОТ» з приводу ГЛОБАЛЬНОГО ГІБРИДНОГО ТЕРОРИЗМУ  путінської Російської Федерації
Політична партія «Патріот» протягом останнього часу неодноразово звертала увагу міжнародної громади, керівництва української держави та суспільства на кардинальну зміну парадигми світової та національної безпеки. Сообщает http://www.pic.com.ua/

Сьогодні сформувався новий тренд планетарної небезпеки, який потрібно сприйняти як даність сучасного стану міжнародних відносин та прогнозних  перспектив розвитку майбутньої світової системи. Ця небезпека має чітку і однозначну назву — ГЛОБАЛЬНИЙ ГІБРИДНИЙ ТЕРОРИЗМ. Саме така постановка проблеми світової безпеки дає відповідь практично на всі питання сьогодення, і саме цей аспект є ключовим у вирішенні долі нашого спільного існування на планеті Земля.

Глобальний гібридний тероризм є новою формою одвічного протистояння добра і зла, яка нині сягнула межі, на якій вирішується питання фізичного існування планетарної цивілізації як мирного способу життя чи тотальної легалізації панування антимиру (неоварварства).

Глобальний гібридний тероризм руйнує усталені форми міжнародної безпеки та співробітництва. Найпершою небезпекою тут є те, що країни, які у свідомості міжнародного співтовариства давно набули рис і характеристик планетарних гарантів миру і стабільності, зараз перетворюються на технологічно-креативні та ресурсні центри глобальної терористичної державності. Мова йде, насамперед, про нинішню путінську Росію, де поєднання  імперських амбіцій, історично-генетичних державно-психологічних травм можновладців та суспільства  вилилися у неприкриті форми брутальної ненависті до всього мирного і щасливого, що є у світі.

Технологічно та креативно використовуючи демократичні інститути, інструменти і механізми, які людство виробило і прийняло як запоруку вирішення проблемних питань чи виникаючих розбіжностей, нинішня путінська Російська Федерація намагається реалізувати антицивілізаційні сценарії створення атмосфери глобального (всепланетного) страху і невизначеної умовності.

Міжнародній спільноті потрібно визнати, що існуючі дотепер механізми реагування на виклики сучасних безпекових загроз втратили свою дієвість. Небажання називати речі своїми іменами призводить до того, що лідери провідних країн намагаються сегментарно боротися з деякими проявами глобального гібридного тероризму та беруть в союзники головну світову державу-терориста, якою є сьогоднішня путінська Росія.

Не визнаючи нову роль на світовій арені Російської Федерації, нинішня світова еліта черговий раз повторює ганебний історичний сценарій, неважливо як він називався — Тільзитський мирний договір, Віденський конгрес чи Мюнхенська угода — результатом якого завжди ставало право сильного на домінування у світі і приниження слабких. Такі сценарії з часом приводили до виникнення наступних війн та нових глобальних переділів територій, виникнення одних і щезнення інших держав.

В сучасних умовах глобального динамічного мирного світу мова йде не про черговий переділ території. Варто усвідомити, що зараз йдеться про формування єдиної світової системи панування центрів глобального гібридного тероризму, де з часом не буде місця ні демократії, ні мирному існуванню, ні цивілізаційному прогресу, а тільки – тотальний цинізм.

Заяви Кремля про обстріли території окупованого Криму з боку України та звинувачення у прориві українських диверсійно-розвідувальних груп, які активно розповсюджуються останнім часом, є публічно-стратегічним початком нового витка глобальних гібридних агресій путінської Росії. Це — продовження тієї гібридно-месіанської війни, яку Москва веде вже не перше десятиріччя проти світової демократії і мирної цивилізації.

Політична партія «Патріот» звертається до світового співтовариства з вимогою негайно, не очікуючи початку роботи G20, зупинити наступ глобального гібридного тероризму, який очолює особисто президент Російської Федерації Владімір Путін.

Долю світу не можна віддавати в руки ядерного терориста, яким нині є Росія. Ця доля має вирішуватись знищенням головного джерела-ініціації глобального гібридного тероризму і його сателітів. І для цього нам  всім потрібна рішучість визнати існування такої загрози і мати волю до застосування всіх адекватних заходів її нейтралізації.