пʼятницю, серпня 12

Мережу підірвала заява Захарової щодо візового режиму з Україною

Директор Департаменту інформації та преси Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова заявила, що введення візового режиму між Україною і Росією відіб'ється в першу чергу на українцях, які їздять в РФв пошуках роботи.



Новину передає «Преса України».

На своїй сторінці в соцмережі Захарова відповіла на слова міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, який допустив введення візового режиму між Україною і Росією. «Ви в принципі маєте уявлення, яка кількість громадян України приїжджають в Росію, щоб заробити гроші і прогодувати свої сім'ї? Якщо на Україні є реальна, а не утопічна, для зомбування населення, статистика, ознайомтеся з нею і ознайомте українське населення. І тоді громадяни Вашої країни чітко зрозуміють, по кому вдарить візовий режим насправді», - зазначила вона.

Такі слова Захарової викликали хвилю коментарів росіян у соцмережі: «У мене просте питання. Якщо вдарить по них, то чому хвилюємося «ми» (в особі важливого представника МЗС РФ)? Так любимо Україну???», «Та що там візи. Вони збираються дати останній бій на Перекопі і на Донбасі. Вже наказ їм прийшов, чекають команду на атаку», «Візи вводити треба нам, а не їм, пора захищати роботу своїх громадян», «Те, що Клімкін заявляє, нам не по-барабану хіба?», «Захопився Клімкін печивом. Отримує мабуть свіжі дипканалами. От голова і їде», «Росія повинна першої ввести візовий режим. Нехай варяться в своєму болоті», «А нам не погано б проводити на кордоні експрес тест на зіткнення з наркотою, порохом і вибухівкою !
Хто не пройшов - в чорний список», «Будете нести відповідальність за кожного українця в Росії, якщо вже вони до вас вирішили поїхати», «Якщо Марія так переживає за українських заробітчан в РФ, то у РФ є відмінний спосіб просто не вводити візи для українців у відповідь на українські візи. РФ може просто проігнорувати зміна візового режиму в Україні».