пʼятницю, серпня 12

Розвідка назвала причину перестрілки між військовими і прикордонниками РФ у Криму


В окупованому Криму у ніч на 7 серпня російські військові та прикордонники Федеральної служби безпеки не змогли своєчасно ідентифікувати один одного та відкрили вогонь на ураження.




Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький. Новину передає «Преса України».

Він підтвердив, що перестрілка між військовослужбовцями Збройних сил РФ та прикордонниками ФСБ дійсно мала місце. Інцидент трапився неподалік від міста Армянськ.

«Основна причина - ці підрозділи не змогли своєчасно ідентифікувати один одного за принципом «свій – чужий», на що з обох сторін був відкритий вогонь на ураження», - зазначив представник української розвідки.

За його словами, точної інформації щодо втрат росіян у ході перестрілки поки немає, однак відомо про загиблих та поранених.

Нагадаємо, вчора, 11 серпня, начальник ГУР генерал-лейтенант Валерій Кондратюк повідомив, що у північній частині окупованого Криму сталося збройне зіткнення між російськими військовослужбовцями та прикордонною службою ФСБ РФ.

У свою чергу, ФСБ РФ заявила, що їй вдалось запобігти терактам у Криму, які нібито готувало Головне управління розвідки Міноборони України. Уже за декілька годин у ЗМІ назвали ім’я затриманого «українського диверсанта». Ним виявився 39-річний активіст «Самооборони Енергодара» Євген Панов, який раніше приймав участь в бойових діях у зоні АТО.

У мережі з'явилося жартівливе відео, на якому показано, як «українські диверсанти» протистояли співробітникам Служби безпеки Російської Федерації в окупованому Криму: