ЦІКАВІ ФАКТИ

четвер, серпня 11

Луценко вказав на політика, який особисто причетний до розпалювання війни на сході України

Генпрокурор Юрій Луценко додав, що відчуває сильну особисту неприязнь до політика


Генпрокурор Юрій Луценко переконаний, що екс-лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов особисто причетний до розпалювання війни на сході України. Повідомляє http://www.akcent.info/

Про це він заявив у середу під час брифінгу,передає ukr.media

Луценко додав, що відчуває сильну особисту неприязнь до Єфремова.

“Єфремов – це чи не перший і єдиний за мій час роботи фігурант, до якого у мене є різко негативне ставлення. Згідно з доказами – не емоціями, не минулим – ця людина відкрила двері до війни у нашу країну. Я у цьому переконаний”, – сказав він.

При цьому він запевнив, що слідство має докази вини Єфремова і керуватиметься саме ними, а не емоціями.

“У нас прямі докази людей, які особисто бачили дії або заклики Єфремова до скоєння державної зради. Я зі спокійним серцем підписав усі документи на його затримання і так само зі спокійним серцем прошу його арешту. І точно так же по завершенню слідства буду просити про передбачену законом достатньо високу міру покарання за державну зраду, підтримку тероризму і замаху на територіальну цілісність країни”, – сказав генпрокурор.

“Але тим не менше, навіть до такого громадянина, якого я… скажем так, дії якого я всім серцем, скажу прямо, ненавиджу, я буду керуватися виключно законом. У нас є підстави вимагати його арешту”, – додав він.

Луценко запевнив, що основою обвинувачення є не свідчення екс-депутата від ПР Володимира Ландика, який розповів в основному про наслідки дій Єфремова, а свідчення інших людей, які особисто бачили незаконні дії Єфремова.