понеділок, серпня 29

ОСЬ І КАЗЦІ КІНЕЦЬ: ПІСЛЯ ЗАЯВ США РУБЛЬ МОЖЕ НАЗАВЖДИ ЗНИКНУТИ З РИНКУ ВАЛЮТ

Рубль впаде під тиском долара, що зміцнюється. Федеральний резервний банк США готовий підвищити облікову ставку, і тоді Центральному банку РФ не вдасться утримати свою валюту.
Про такі наміри під час щорічного симпозіуму провідних фінансистів світу заявила директор ФРБ США Джанет Йеллен. Повідомляє http://newsonline24.com.ua/


Загрозу російському роблю навіть визнали російські фінансисти. Подорожчання долара внаслідок підвищення ставки центробанку США вдарить «рикошетом» по російській валюті. Це може сподобатися Уряду РФ, який верстає і виконує свій бюджет в рублях, але навряд чи припаде до смаку пересічним громадянам РФ – вони швидко відчують вплив більш дорогого імпорту на свою кишеню.Експерти говорять, якщо в Америці і в світі не станеться нічого катастрофічного, облікова ставка ФРС, очевидно, в цьому році виросте – швидше за все, не набагато й лише один раз. Але цього вистачить для подорожчання долара, тому що американські активи стануть більш привабливими для інвесторів, а отже відбудеться здешевлення рубля.