понеділок, серпня 22

Цілющі властивості капустяного листя

Цілющі властивості капустяних листків, які успішно використовували наші бабусі.


Цілющі властивості капустяного листя. Повідомляє http://www.akcent.info/

Наші бабусі знали про цілющі властивості капустяного листя і з успіхом їх використовували. Перед застосуванням капустяного листа в лікувальних цілях, потрібно обшпарити його окропом і витерти насухо. Якщо є ймовірність алергічної реакції, від такого лікування краще утриматися.

Травми та забиті місця

До забитого місця прикладіть свіжий капустяний лист і зафіксуйте пов’язкою, залиште на всю ніч. До ранку набряк зменшиться і біль стихне. Якщо ж набряк за ніч не зійшов, а травмоване місце стало боліти ще сильніше, краще звернутися в травмпункт, щоб виключити ймовірність серйозних ушкоджень.

Укуси комах

Капустяне листя полегшують стан при хворобливих укусах ос, бджіл, ґедзів. Діючи подібно магніту, вони витягають жар і біль опухлого від місця укусу.

Головний біль

Зняти головний біль і жар капустяне листя також в силах. Прикладіть до скронь по листу і обмотайте голову рушником. Цей засіб допомагає навіть при мігрені!

Біль у грудях

Під час лактації і годування грудьми жінки нерідко відчувають хворобливе набрякання і почуття розпирання. Народна медицина приходить на допомогу мамі, що годує. Для лікувального компресу слід використовувати великі листки, попередньо промивши їх, зрізавши прожилки і розім’явши.

Також цим методом можна скористатися при мастопатії і болях у грудях, супроводжуючих передменструальний синдром.

Джерело: УкрМедіа