четвер, вересня 1

НАЦИОНАЛЬНЫЙ СКАНДАЛ В РФ 1 СЕНТЯБРЯ

Бурхливе обговорення в соцмерехах викликала публікація списку учнів одного з перших класів підмосковної Котельниківської загальноосвітньої школи №3.

 Обурення та злість росіян викликав той факт, що більшість дітей-першокласників мають «неросійські» імена і прізвища. Сообщает newsonline24.com.ua

Росіяни заговорили про проблему асиміляції мігрантів в суспільстві та обурилися, що Росія втрачає свій колорит.


 Інформація про «неросійських» першокласників швидко розійшлася, як серед топових блогерів, так і в різних суспільно-політичних спільнотах, зібравши безліч націоналістичних коментарів. Імена дітей на зразок «Хабіби», «Медіни», «Малака», «Ідріса», «Юсуфджона», «Мухаммадера», «Бегхода» (всього в класі вчаться 28 чоловік) спровокували серед користувачів соцмереж справжню паніку та злість. Фрази на кшталт «нове татаро-монгольське ім’я» , «податки платимо ми, а вчитися будуть діти нелегалів», «расова сегрегація» заполонили Інтернет.

Варто додати, що ще в 2013 році було опубліковано лист жителів Котельників, які скаржилися президенту, генпрокурору і губернатору Московської області на те, що їх місто «перетворилося в гетто нелегальних мігрантів з Таджикистану, Узбекистану, Киргизстану та інших країн СНД, а також В’єтнаму, Китаю» через близькість до нього ринку «Садовод».