неділю, вересня 25

“Зелена карта” коштує 680 доларів, а не тисячі, заявила в Тернополі віце-консул США

Реєстрація на участь у програмі “Green Gard” є безкоштовною і це може зробити кожен, без сторонньої допомоги. На цьому наголошує віце-консул США Джейн Гірс.
Вона побувала у Тернополі 21 вересня і під час засідання прес-клубу розповіла про особливості отримання “Зеленої карти”  Сообщает http://te.20minut.ua/

Власне, реєстрація на лотерею розпочнеться 1 жовтня цього року і закінчиться на початку листопада. Зареєструватися можна виключно на сайті www.dvlottery.state.gov, там є інструкція, яку варто уважно перечитати. Для того, щоб стати учасником “Зеленої карти”, вам потрібно мати повну середню освіту або два роки досвіду на роботі.

– Також потрібно пам’ятати, що для того, щоб взяти участь у цій лотереї, нічого платити не потрібно, – каже Джейн Гірс. – Кожного року один аплікант може подати лише одну заявку. Дуже важливо вказати чоловіка або дружину, а також усіх неодружених дітей до 21 року. Навіть якщо ці діти з вами не проживають і якщо вони не планують з вами емігрувати. Також для участі у лотереї вам потрібно використати нові фотокартки, зроблені не більше ніж півроку до початку реєстрації. І коли ви закінчите реєстрацію, вам потрібно буде роздрукувати сторінку-підтвердження, на якій буде вказано секретний код. Як же дізнатися, що ви виграли?

В травні 2016 року ви зайдете на ту ж саму сторінку, де ви подавали заявку на участь у лотереї і введете свій секретний номер. І якщо виявиться, що ваш код опинився серед числа переможців, ви можете звертатися за еміграційною візою до США. Усі переможці вибираються випадково за допомогою комп’ютера.

Навіть якщо ви виграли лотерею, це не означає, що ви автоматично отримаєте візу, продовжує Джейн Гірс. Ви повинні бути кваліфікованим на отримання цієї візи.  – Що потрібно робити людям, які не можуть самостійно заповнити заявку на участь? Ми дуже рекомендуємо громадяням України старатися заповнювати заявки самостійно і не звертатися до третіх осіб, – каже віце-консул. – Співробітники посольства переклали інструкції на українську мову і їх ви можете знайти на офіційному веб-сайті посольства США в Україні. Дуже важливо пам’ятати, що реєстрація на участь у цій програмі нічого не коштує. Ми б не рекомендували надавати свої особисті дані третім особам, які обіцяють допомогти вам із заявкою. Якщо хтось вам допомагає із реєстрацією бажано, щоб ви одразу взяли сторіночку-підтвердження із секретним кодом.

Цього року 8900 українців звернулися за отриманням   “Green Gard”,  з них вибрали 5 тисяч, візи отримали 1250 людей, розповіла віце-консул. Вона  просить не користуватися послугами агенцій-посередників. Адже вони беруть великі гроші за сприяння і реєстрації та отриманні візи. Тоді як це можна зробити самому за набагато меншу суму.

Так, якщо ви отримали повідомлення про те, що ви виграли “Green Gard”,  потрібно сплатити візовий збір – 300 доларів, за медобстеження – 215 доларів. Якщо вам видали візу ще потрібно заплатити 165 доларів за оформлення пластикової картки “Green Gard”. Тобто разом це виходить 680 доларів. Тоді як агенції просять за це 5000-6000 доларів.