середу, вересня 7

Головне, щоб у політиці не було проституток, − Ющенко

Колишній Президент України Віктор Ющенко пояснив,чи зможе держава існувати в умовах, коли смертність значно перевищує народжуваність і як це вплине на національну економіку. Сообщает http://politicua.com/



Коментуючи факт того, що станом на сьогодні смертність в Україні удвічі перевищує народжуваність, тож через 10 років буде приблизно 60-70% пенсіонерів, Ющенко наголосив, що і в таких умовах можна побудувати успішну економіку. 

«2006 року ми по чотирьох територіях мали абсолютний приріст населення. 2004 року смертність у нас була 17%, і ситуація демографічна була така, як зараз. Коли ми тільки прийшли формувати політику сім’ї – ми почали з сиріт та інтернатів. Як закрити інтернати, як передати дитину у сім’ю? Це Павленко, як міністр,  дуже добре робив. Ми розуміємо, що сьогодні для молодої української родини тема соціальної бідності є темою актуальною. Ми тоді зробили трикаскадну систему стимулювання народжуваності дітей. Мене називали, що я той Президент, який фінансує проституток, мене то пекло, але мене тоді не розуміли», − підкреслив екс-глава держави.

На зауваження журналіста про те, що головне, аби проституток не було в політиці Ющенко зазначив, що «і то правда».

«І то правда. Але тоді чотири території, включаючи  столицю, мали абсолютний приріст населення. Це була логічна, послідовна державна політика. І дуже проста: дай мотивацію – гори перевернуть. Можна те саме говорити і про фінанси, і про економіку. Якщо ми сьогодні досягаємо 20% «освітлення» тіньової економіки (це на рівні Уганди чи Сомалі), то ми маємо додаткові надходження до бюджету 188 млрд. Дефіцит державного бюджету сьогодні – 70 мільярдів», – зауважив в інтерв’ю 112 колишній Президент.

Крім того, він висловив упевненість в тому, що у нас немає дефіциту: «У нас дефіцит відносин, дефіцит ресурсу. Досягти 5% можна через унікальний, діловий діалог «влада-бізнес». Кожен рік від нас вивозиться 12-15 мільярдів через офшори. Це причина, яку треба демонтувати, і ці 15 мільярдів кожен рік у нас повинні залишатися».