четвер, вересня 1

Лавров пояснив, чому Захід не визнає російську окупацію Криму

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров спростував існування будь-якої правової проблеми з визнанням Заходу окупації Росією українського Криму. Сообщает http://uapress.info/uk/



Про це глава російського зовнішньополітичного відомства заявив в ході свого виступу перед студентами МДІМВ, новину передає «Преса України».

«Ніякої правової проблеми з визнанням нашими західними партнерами входження Криму до складу Росії, з його возз'єднанням, не існує», - підкреслив Лавров, додавши, що дану ситуацію США використовують в тій лінії, яка проводилася ще задовго до України.

Зокрема, Лавров зазначив, що мова йде про політику стримування Росії. Міністр закордонних справ РФ додав, що на сьогоднішній день Захід переконаний, що Росія почала набувати надмірну самостійність.

Як відомо 20 лютого 2014 роки є офіційною датою початку російської окупації в Україні. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації та країни Заходу визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії, а також ввели ряд економічних санкцій.