пʼятницю, вересня 16

Вчені випробували бензопилу з акулячих зубів(відео)

У світі налічується понад 400 видів акул, зуби яких – смертоносна зброя. Як тільки щелепи вхоплять жертву, шансів залишитися живою у неї практично не залишається. Сообщает http://info-life.in.ua/



Спостерігати, як саме хижак розриває свою жертву, з близької відстані не вдавалося нікому зі зрозумілих причин, тож дослідники з кафедри морської біології Вашингтонського університету вирішили виправити недолік і відтворити цей момент у безпечних лабораторних умовах, пише National Geographic. znaj.ua

Вони взяли зуби тигрової, шовкової та шестижаберної акул, по черзі приклеювали їх на бензопилу і вмикали її. Для чистоти експерименту пилку довелося трусити з боку в бік, оскільки акули завжди мотають головою, розриваючи здобич.

У якості жертви вчені використали величезний шматок тихоокеанського лосося. Під час досліджень виявилося, що різні зуби пошкоджували рибу по-різному.

Тигрові і шовкові акули полюють на морських ссавців, птахів і риб, плоть яких потрібно швидко розрізати на невеликі шматочки для кращого перетравлення. Саме тому у них дуже гострі зуби, які зношуються і змінюються після кожної великої полювання.

У шестижаберної акули зуби більш тупі і міцні, оскільки вона зазвичай ковтає жертву цілою.

Нагадаємо, недавно рибалки зняли на відео, як акула, що потрапила їм на гачок, кілька разів вистрибувала з води й робила запаморочливі піруети.