суботу, вересня 17

СРОЧНО!!! Авіація НАТО перехопили російський розвідник над Балтикою (ВІДЕО)

В суботу, 17 вересня, в небі над Балтикою авіацією НАТО було перехоплено літак Іл-20. Чи проводив російський розвідник вивчення території – не повідомляється. Про інцидент повідомлено Міноборони Росії, зазначили окремі латвійські ЗМІ.



Новину передає «Преса України».

Російський військовий літак Іл-20 перехопили льотчики НАТО. Про це першими повідомили в мікроблозі в Twitter Збройних сил Латвії.

«Патрульні літаки піднімалися над Балтійським морем і зафіксували у морських кордонах Латвії військовий російський літак Іл-20», - повідомили латвійські військові в суботу, 17 вересня.

Поки офіційної реакції від Міноборони Росії не було.

Іл-20 (Coot за натівською кодифікацією) — літак радіоелектронної розвідки та РЕБ на базі Іл-18, обладнаний РЛС бічного огляду, ІЧ-сканером та іншими датчиками. Як відомо, такий літак є на озброєнні виключно у російських ЗС.

Нагадаємо, 7 версеня Пентагон заявив про небезпечне перехоплення їхнього літака-розвідника російським винищувачем. Інцидент трапився над акваторією Чорного моря. Американське оборонне відомство зазначило, що російський Су-27 перехопив літак P-8 Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки. У Пентагоні перехоплення вважають «непрофесійним і небезпечним».