понеділок, вересня 5

Через різню моряків та захоплення заручників «Альфі» СБУ довелося взяти штурмом турецьке судно

4 вересня з корабля, який йшов під прапором Туреччини з вантажем металоконструкцій з Миколаєва до Йорданії, надійшов сигнал SOS. Отримавши інформацію щодо ситуації з судном Служба безпеки України звільнила заручників, яких утримували на турецькому судні у територіальних водах України.



Новину передає «Преса України».

Відомо, що біля опівночі два члени екіпажу розпочали на кораблі бійку та завдали ножових поранень чотирьом своїм колегам. Потім зловмисники знеструмили судно та захопили в заручники 5 осіб. Частина екіпажу забарикадувалась від нападників.

Після термінової наради СБУ в Одеській області, а в ній брали участь також прикордонники, поліція, ДСНС та адміністрація порту Південний, було прийнято рішення про силове визволення захоплених моряків корабля.

Внаслідок штурму турецького судна працівники спецпідрозділу «Альфа» визволили заручників і затримали злочинців. Троє з поранених наразі перебувають в стані середньої тяжкості. Турецьким морякам, які отримали ножові поранення, надана перша медична допомога.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 278 (угон або захоплення морського судна) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Навчання - спецназ СБУ Альфа, МВС Корд, ССО ВСУ. Відео



Спецназ СБУ Альфа в Слов'янську 24 квітня 2014. Відео