суботу, вересня 17

Путін пояснив причину анексії Криму

Президент Росії Володимир Путін заявив, що причиною анексії Криму стали переворотні дії на території України коли до влади прийшли незаконно обрані лідери певних політичних сил, а Росія всього лише повернула свої території, до того ж цілком законно.



Новину передає «Преса України».

Так, за словами президента Росії в 2014 році на території України під протекторатом певних політичних сил в країні пройшов державний переворот, який привів нелегітимну владу, яка і не втримали Крим в складі держави.

«Все, що сталося з Кримом, - результат протиправних дій певних політичних сил в Україні, які довели справу до державного перевороту», - вважає Путін.

Крім того Путін відзначив, що на його думку, Крим приєднався до Росії в результаті волевиявлення людей, які проживають на цій території. Тому він відзначає, що в даному випадку не можна говорити про анексію півострова адже відокремлення відбулося у відповідності до чинних міжнародних норм та безпосередньо Статуту ООН.

Варто відзначити, що раніше посол України при СНД Микола Дорошенко заявив, що Росія не може здійснювати керівництво організацією у 2017 році через свої загарбницькі дії. Крім того Дорошенко повідомив, що наша держава візьме участь у переписі населення СНД у 2010 році за умови, що населення Криму буде визнаватися українським.