суботу, вересня 17

Заступник начальника штабу АТО працював на російські спецслужби – СБУ

Служба безпеки України веде слідчі дії щодо 13 агентів російських спецслужб. Одним зі шпигунів виявився заступника начальника штабу АТО.



Про це повідомила прес-служба СБУ. Новину передає «Преса України».

За матеріалами контррозвідки СБУ за період з червня 2015 по травень 2016 року відкрито 367 кримінальних проваджень, з них – 76 за державну зраду і 3 за шпигунство. 

«Під слідством перебувають 13 агентів російських спецслужб: заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини та військовослужбовець Збройних сил», - йдеться у повідомленні.

Розслідується також діяльність кількох мешканців різних областей України, які були на зв'язку зі спецслужбами РФ та передавали їм інформацію з обмеженим доступом.

Як зазначається, обвинувальні вироки для 22 осіб уже набрали чинності. Зокрема, до 9 років позбавлення волі було засуджено кадрового співробітника головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ, громадянина Росії. Колишній офіцер повітряних сил, який передавав Росії інформацію про маршрути польотів військових літаків, отримав 12 років ув’язнення. Було також засуджено колишнього нацгвардійця, який збирав для РФ розвідувальну інформацію, він відбуватиме покарання 9 років.