пʼятницю, вересня 23

Утренние новости

1. Верховна Рада прийняла закон про державну підтримку кінематографу в Україні.
2. Верховна Рада проголосувала за постанову про звільнення близько півтисячі суддів.
3. Верховна Рада в цілому підтримала законопроект щодо створення страхового запасу природного газу. Сообщает http://elise.com.ua/

4. У четвер Верховна рада проголосувала в другому читанні та в цілому закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
5. Представництво ЄС в Україні привітало схвалення закону про Нацкомісію, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Також ЄС привітало ухвалення у першому читанні проекту закону «Про ринок електричної енергії».
6. Палата представників Конгресу США схвалила закон H. R. 5094 «Про підтримку стабільності та демократії в Україні». В перелік передбачених законом координованих з союзниками і партнерами США засобів підтримки України включено ЛЕТАЛЬНІ оборонні системи озброєнь
7. Кабінет міністрів підвищив поріг продажу без касових апаратів (РРО) з 75-200 тис. грн до 250-500 тис. грн залежно від організаційної форми та умов діяльності структурних підрозділів підприємств.
8. Кабмін у рамках випуску єврооблігацій під гарантії США на $ 1 млрд затвердив термін їх обігу у 5 років і граничну ставку розміщення 2,5% річних.
9. Світовий банк покращив прогноз росту інфляції в Україні з 15% до 13% в 2016 році.
10. Світовий банк прогнозує зростання ВВП України в середньостроковій перспективі на рівні 3-4%.
11. Український стартап Allset отримав $2,35 млн від міжнародних інвесторів Metamorphic Ventures і легендарного фонду Andreessen Horowitz.
12. У Києві офіційно відкрили чотириповерховий магазин українських брендів Всі.Свої. Маркет українських брендів отримав постійну прописку за адресою Хрещатик, 27, в колишньому приміщенні магазину Гранд Галерея.
13. Російська влада образилася на Ердогана за невизнання анексії Криму
14. З 1 жовтня заробітна плата співробітників карного розшуку кримінального блоку Нацполіції становитиме 10 тисяч гривень.
15. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідству вдалося досягти прогресу у справі 2 травня 2014 в одеському Будинку профспілок, зокрема, встановлено, хто давав накази його штурмувати.
Трохи про боротьбу з корупцією
16. У Києві за підозрою у розтраті 18 мільйонів гривень затримали екс-гендиректора казенного підприємства «Кіровгеологія».
17. НАБУ затримали старшого слідчого в особливо важливих справах Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури за підозрою у заволодінні чужим майном шляхом шляхом зловживання службовим становищем.
18. Правоохоронці провели близько 30 обшуків на державних підприємствах лісогосподарського комплексу Київської, Черкаської та Житомирської областей та у осіб, причетних до незаконних оборудок на суму понад 120 млн гривень.
19. Дубенська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно начальника відділу однієї із районних державних адміністрацій та двох керівників підрядних організацій, які розтратили майже 700 тис грн, виділених державою на ремонт шкіл та інші освітянські цілі.
20. На Київщині державного виконавця ДВС Києво-Святошинського районного управління юстиції затримали під час отримання неправомірної вигоди.
21. Працівниками Управління внутрішньої безпеки спільно з працівниками прокуратури Львівської області був затриманий інспектор Управління патрульної поліції у місті Львові при спробі передати грошові кошти посадовій особі одного з відділів поліції.+

Автор: Денис П’ятигорець