понеділок, вересня 5

Слово окупанта: Путін зробив гучну заяву щодо Криму і Донбасу

Питання із Кримом у складі Росії вичерпане, а Мінські угоди повинні виконуватися повністю.
Сообщает http://www.uanews24.info

Повідомляє http://perelaznews.blogspot.com/


Про це заявив президент РФ Володимир Путін, який виступив на Східному економічному форумі, передає ТАСС.

“Народ Криму рішення ухвалив, проголосував. Питання історично закрите, повернення до колишньої системи не існує взагалі ніякого”, – заявив Путін.

Він також зазначив, що Мінські угоди щодо врегулювання на Донбасі повинні виконанати повністю, цього повинні досягати всі країни-гаранти домовленостей.

“На мій погляд, і тут я повністю згоден з учасниками Нормандського формату, та й з позицією Сполучених Штатів, – немає ніякої іншої альтернативи, крім виконання Мінських угод”, – сказав Путін.

Він також заявив, що Київ не вжив необхідних заходів, які прописані у Мінську-2.

“Ми вважаємо, що потрібно виконувати Мінські угоди повністю, без будь-яких рестрикцій, без обмежень і підміни понять. Ми будемо щиро до цього прагнути, ми одні зробити це не в змозі, це повинні робити разом із нами і учасники Нормандського формату, і США, тому що тільки вони мають реальний вплив на сьогоднішню київську владу”, – сказав голова РФ.

До того ж Путін у черговий раз заявив, що Росія не провокувала конфлікт в Україні.

“Українська криза виникла не через нас – не ми підтримали державний антиконституційний переворот в Україні і ми не провокували реакцію частини населення країни на ці дії”, – сказав Путін, наголосивши, що та ситуація призвела до того, що Крим захотів бути частиною РФ, а “Донецьк і Луганськ почали протистояти режиму, який відразу після перевороту хотів затвердити свою владу на цих територіях”.

Як повідомляв “Обозреватель”, раніше, щоб змусити Росію відповісти за анексію Криму та війну на Донбасі Україна підключила Гаагу.