понеділок, березня 30

59-річний син підпалив 83-річну матір і повісився


За розповідями сусідів, син був оформлений за документами як соціальний працівник, який повинен був доглядати за старою матір'ю.
Страшна трагедія сталася в селі Кожан-Містечко Луниненского району Брестської області Білорусі.
 59-річний чоловік облив бензином свою 83-річну матір і підпалив, а потім повісився у сараї, передає місцеве видання "Медіа-Полісся". Однак насправді все було з точністю до навпаки: старенька повністю обслуговувала 59-річного чоловіка, який вів аморальний спосіб життя і хронічно зловживав спиртним. 
 Гроші на випивку він також постійно вимагав у матері під загрозою розправи. Крім того, у "послужному списку" у жителя Кожан-Містечка було кілька невдалих спроб самогубства. Все це пекло для літньої жінки, за словами односельців, тривало кілька років. День 27 березня спочатку мало чим відрізнявся від інших: чоловік, бажаючи похмелитися, знову почав вимагати у матері гроші в сумі 50 тисяч білоруських рублів (близько 3,44 долара). Цього вистачило б на дві півлітрові пляшки плодово-ягідних "чорнил" в місцевому магазині.
 Однак мати ризикнула заперечити. Тоді, не мудруючи лукаво, син схопився за пляшку з бензином. Обливши жінку горючою рідиною, він холоднокровно підніс до неї запалений сірник. Палаюча 84-річна жінка з криком вискочила з хати на вулицю. Тут миттєво зреагував сусід, який накинув на неї щільну куртку і почав гасити. Дружина сусіда в цей час також не розгубилася і оперативно викликала швидку допомогу і міліцію. До її приїзду сильно обгоріла жінка була в свідомості і сама розповіла правоохоронцям про те, що сталося.
 Поки сусіди гасили палаючу пенсіонерку, а також викликали міліцію і лікарів, син, який намагався спалити свою матір живцем, мабуть, усвідомив, що накоїв. Він замкнувся в сараї, що знаходиться на їх ділянці, і там повісився. Прибулі міліціонери, розкривши двері, виявили у зашморгу труп. Постраждала пенсіонерка в даний час знаходиться в відділенні реанімації Лунинецької районної лікарні. Враховуючи її похилий вік і сильні опіки 50% площі тіла, місцеві медики побоюються давати які-небудь прогнози.


Джерело: https://ukr.media/