неділю, березня 15

Путін: Київ планував теракти з масовими жертвами в Криму



«Крим. Шлях на Батьківщину» розповів «правду» про підготовку українськими радикалами терактів на території півострова, щоб все закінчилося масовими жертвами.  

Цю новину передає «Преса України». За словами Путіна, в організації терактів брали участь високопоставлені українські чиновники, в тому числі представники силових відомств.
Але тільки хоробрість і відвага російських силовиків зупинила кровопролиття. «Пройшла інформація, що можуть бути здійснені терористичні акти, а радикально налаштовані деякі українські керівники, в тому числі силових структур, готові були вчинити і якісь акти, пов'язані з великими людськими жертвами», - розповів Путін. Не забув зниклий російський президент розповісти і про те, що організатори Євромайдану готували фізичну ліквідацію Віктора Януковича, якого разом з Кримом довелося рятувати Кремлю.
 «Стало відомо, про те, що готується не тільки захоплення, але і краще для тих, хто це здійснив державний переворот, було його (Януковича) фізичне усунення. Немає людини, як говорив відомий історичний персонаж, немає проблеми», - додав Путін. Президент РФ всупереч численним фактам про те, що Кремль вимагав агресивніше діяти проти учасників, заявив, що в Москві повністю підтримали рішення Януковича не застосовувати зброю силовиками. Тому всі масові жертви на Майдані, за логікою Путіна, були виключно «сакральними жертвами», як нещодавно в Москві «пожертвували» Борисом Нємцовим. Путін знав, що за всіма подіями в Україні стоять «ляльководи з СЩА», тому він не вірить, що справжня причина пов'язана з прагненнями українців в Європу. У такої підлої тактиці Заходу Володимиру Володимировичу нічого не залишалося, як допомогти Януковичу, що він вважає благородним вчинком зі свого боку.
 «Те, що ми врятували його життя, життя членів його сім'ї, мені здається, це блага справа, благородне», - сказав Путін, зазначивши, що вже під час перевороту Янукович був у Криму, що не збігається з реальними фактами про пересування колишнього лідера Партії регіонів. Путін додав, що йому важко було дивитися на дії націоналістів у Криму, які готували геноцид його співвітчизників, тому «ввічливі зелені люди» прийшли рятувати кримчан від фашистів, бандерівців, хунти та карателів. «Впевнений, що, маючи на увазі етнічний склад населення в Криму, там було б ще гірше. Ми повинні були зробити певні дії щодо недопущення такого негативного розвитку подій, щоб не було трагедій, які потім пізніше розігралися в Одесі, коли живцем було спалено десятки людей. Нам не можна було ні в якому разі допустити кровопролиття», - додав Путін.
 Головними ж словами Володимира Путіна під час його інтерв'ю стало визнання, що він особисто командував анексією Криму, хоча раніше в Кремлі запевняли в спонтанності події винятково через волевиявлення місцевого населення. «Наша перевага, знаєте, в чому полягала? В тому, що я займався цим особисто. Не тому, що я там все правильно робив, а тому що, коли це роблять перші особи держави, то виконавцям легше працювати», - резюмував Путін. 


Джерело: http://uapress.info/uk/