неділю, березня 15

На Хмельниччині знайшли мертвою головного редактора «Нетішинського вісника»


На Хмельниччині знайдено мертвою головного редактора місцевої газети «Нетішинський вісник» Ольгу Мороз. 

Зокрема, Мороз пропрацювала на посаді редактора газети більше 10 років. Про це повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Хмельницькій області. 

Новину своїм читачам передає «Преса України». Зазначається, що 44-річну жінку знайшла мертвою у власній квартирі у місті Нетішині її рідна сестра. Крім того, правоохоронці, які працювали на місці трагедії, не знайшли ознак можливого вбивства. «Під час первинного огляду явних ознак насильницької смерті на тілі загиблої виявлено не було», – йдеться у повідомленні.
 Разом з тим колеги загиблої із незалежної медіа-профспілки України, посилаючись на знайому Ольги Мороз, говорять про можливість убивства через професійну діяльність. Зокрема, на початку Євромайдану редактора «Нетішинського вісника» намагалися звільнити з посади через її підтримку активістів. А пізніше Ольга Мороз вела розслідування, яке стосувалося вирубки лісів. Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк зауважив, що з квартири загиблої зникли деякі речі. Також він не відкидає версію вбивства на професійному ґрунті. «Я не чув, щоб пані Мороз хтось серйозно погрожував, щоб вбити через наявний компромат.
 Хоча така версія не відкидається, оскільки матеріали, наприклад, щодо люстрації, могли у неї бути», – зазначив Супрунюк. Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група Нетішинського міського відділу міліції, а також фахівці обласної криміналістичної лабораторії. Окрім того, в УМВС підкреслили, що про причину смерті потерпілої можна буде говорити лише після проведення судово-медичної експертизи. 


Джерело: http://uapress.info/uk/