неділю, березня 15

На Харківщині двоє молодиків напали на народного депутата Матківського


У місті Чугуєві Харківської області двоє молодиків побили депутата Верховної Ради України від "Блоку Петра Порошенко".

Секретаря парламентського Комітету з питань економічної політики 35-річного Богдана Матківського. У нього розсічена брова, передає УНІАН.
 Це сталося сьогодні, 15 березня 2015 року, близько 2:00. За даними міліції, на місці події правоохоронці встановили, що двоє місцевих жителів 24 та 25 років "з хуліганських спонукань спровокували конфлікт із нардепом та нанесли йому тілесні ушкодження". 
 Потерпілому призначено судово-медичну експертизу для встановлення ступеню тяжкості нанесених травм. Стан його здоров’я задовільний, життю чоловіка нічого не загрожує. На теперішній час слідством з'ясовано, що один із затриманих є помічником народного депутата іншої політичної сили. Вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, дії зловмисників кваліфіковані за частиною 2 статті 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.
 Речові докази зібрано. Зараз працівники міліції встановлюють додаткових свідків та очевидців бійки. Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу. Довідка До обрання народним депутатом Матківський займався підприємництвом у Дрогобичі, де очолював ТОВ "ЗЕТ-Автор". Був заступником керівника 12-ї сотні Євромайдану. Після початку військового конфлікту на сході України долучився до лав Національної гвардії (НГУ), де обіймав посаду командира 2-го взводу 2-го роти 1-го Батальйону.


 Джерело: http://www.newsru.ua/