неділю, березня 29

В МЗС Саудівської Аравії обурені словами Путіна про мирне вирішення конфлікту


Глава міністерства закордонних справ Саудівської Аравії принц Сауд аль-Фейсал залишився обуреним словами президента РФ Володимира Путіна про те, що конфліктну ситуацію, яка склалася в Ємені, варто вирішувати без втручання ззовні.

 Таку новину передає «Преса України» з посиланням на Reuters. Лист Володимира Путіна, в якому він наполягає на тому, що конфлікт в Ємені варто вирішити «мирними методами, без зовнішнього втручання», зачитали в Єгипті в кулуарах саміту Ліги арабських держав.
 Коментуючи лист президента Російської Федерації, міністр закордонних справ Саудівської Аравії заявив, що Путін «говорить про проблеми на Близькому Сході так, як ніби Росія не впливає на ці проблеми». Також принц Сауд аль-Фейсал звинуватив керівництво Росії в тому, що воно «говорить про трагедії в Сирії, тоді як сама є часткою цих трагедій, озброюючи сирійський режим для боротьби з власним народом».
 Після цього глава аравійського МЗС висловив сподівання, що лінія поведінки Кремля зміниться. Раніше «Преса України» писала, що літаки ВПС Саудівської Аравії атакували позиції шиїтський повстанців-хуситів в Ємені. В результаті удару, крім зруйнованої авіабази в Сані, була знищена велика частина повстанських об'єктів ППО. В результаті авіаударів по аеропорту Сани і військових об'єктах, загинуло 22 людини, більше 30 були поранені.



 Джерело: http://uapress.info/uk/