неділю, березня 29

Російський Майдан у Москві відбувся


Незважаючи на масове зомбування росіян пропутінської пропагандою, все ж у Москві відбувся російський Майдан.

Свідченням його виступають ті кілька незгодних з диктаторським режимом, які ось вже більше місяця підтримують вогонь у лампадках на місці вбивства російського політика і опозиціонера Бориса Нємцова.
 Про це пише у соцмережі соратник Нємцова і активіст протестного руху Іван Сімочкін, новину передає «Преса України». «Те, про що стільки років говорили - хто з острахом, хто з надією, - нарешті сталося.
 Так-так, те, що відбувається на мосту Нємцова - це і є той самий довгоочікуваний Російський Майдан. Як годиться, не на задвірках, а прямо біля стін Кремля. Як годиться, не на годинку потусуватися, а безстроковий - вже місяць триває і не збирається вщухати. Влада прагне його знищити, обгадити, розігнати, і розганяє періодично, а він знову відновлюється, і нічого їм з ним не поробиш», - пише Сімочкін.
 Активіст зазначає, що у «російського Майдану» є свої характерні ознаки, які відрізняють його від української Революції Гідності. «Скажете, а де ж протистояння? Де напір, де Перемога? Так це ж російський Майдан. Не може бути ніякого громадянського протистояння, напору і перемоги у країні, де свобода потрібна лише 0,5% населення, а решта 99,5% цілком усвідомлено вітають фашистський режим і відчувають себе в ньому комфортно», - зазначає опозиціонер.
 «У такій країні неможливий майдан-протистояння, майдан-битва з силами зла. Тут можливий тільки майдан-панахида, майдан-поминання. Поминки і похорон свободи і гідності, які так і залишилися незатребуваними, непотрібними і навіть чужими цьому народу», - додає він. Сімочкін переконаний, що нинішній протестний рух у Москві стане останнім народним бунтом, який закриє епоху «радянських людей». «Але, тим не менш, це Майдан.
 Останній, в безславній історії цієї нації, перед її остаточним відходом у небуття», - резюмує активіст. Раніше ми повідомляли: Вчора, 28 березня, в Москві провели черговий антивоєнний пікет, який закінчився традиційною суперечкою між росіянами.



 Джерело: http://uapress.info/uk/