неділю, березня 15

В Єгипті збираються побудувати нову столицю


Влада Єгипту, не в силах впоратися з хаотичним Каїром, вирішили створити нову столицю держави - адміністративний центр, побудований за всіма правилами сучасного містобудування.
 На їхню думку, це дасть новий поштовх для економіки. Розмістити нову столицю збираються між Каїром і Червоним морем, планується населення близько 5 млн осіб. 

Сюди перенесуть всі міністерства, парламент, посольства іноземних держав. Планується побудувати 1,1 млн будинків, 2 тис. шкіл і коледжів, 600 лікарень і створити не менше 1,75 млн постійних робочих місць. Загальна площа майбутньої єгипетської столиці складе 700 кв. км - приблизно як Сінгапур, а місцевий аеропорт повинен стати більше, ніж лондонський «Хітроу».
 «Генеральний план полягає у створенні глобального міста з «розумною» інфраструктурою для майбутнього Єгипту, який дасть масу економічних можливостей і відмінну якість життя», - запевняють єгипетські влади. Будувати місто мрії буде приватний інвестиційний фонд Capital City Partners, який належить бізнесмену з ОАЕ Мохаммеду Алаббару. Він відомий тим, що побудував найвищу будівлю в світі - хмарочос Бурдж-аль-Халіфа.


 Джерело: https://ukr.media/