пʼятницю, липня 24

Французький депутат пояснив, чому вважає Крим Росією


Депутат парламенту Франції Тьєррі Маріані, який незаконно прибув у складі делегації в окупований Крим, пояснив чому група французьких депутатів вважає півострів частиною Росії.
 «Це узгоджується з думкою деяких кримчан і цивілізованими цінностями, які вони сповідують. Позиції такої дотримуюся і я, а також інші депутати, що входять до делегацію», - заявив Маріані. Нагадаємо, група «друзів Путіна» з 10 депутатів парламенту Франції всупереч міжнародному праву вирішили відвідати анексований Росією Крим.


В МЗС України пригрозили оголосити французів персонами нон-ґрата. Офіційний Париж, як і Берлін, засудили це рішення проросійських французьких політиків. У кінці лютого — початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків окуповували Кримський півострів. Також було створено збройне формування з російських «козаків», яке називало себе «самооборона Криму». 16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов псевдореферендум про статус півострова, за сфальсифікованими результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. 






Джерело: http://uapress.info/uk/