четвер, липня 23

Спецнавчання: Українські десантники “влаштували” засідку на війська США та Румунії (фото)


Усі часники занять наголошують, що відпрацювання подібних сценаріїв має велику практичну цінність. Під час українсько-американських навчань Rapid Trident-2015 підрозділи збройних сил Румунії та США відпрацювали дії підрозділу з відбиття нападу із засідки.
 Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Військовослужбовці відтворювали ситуацію у двох форматах: під час пішого патрулювання місцевості, а також під час руху у складі колони. У структурі навчання передбачена участь спеціального підрозділу для позначення практичних дій противника, так званого OPFOR. Цього року роль “поганих хлопців” дісталася курсантам другого курсу Академії сухопутних військ.
 “Завдання для командирів, на перший погляд, була не складною: пройти маршрутом близько півкілометра, оглядаючи прилеглу територію. Однак під час практичного виконання цієї вправи існує безліч нюансів, які потрібно враховувати для того, щоб не допустити втрат техніки та особового складу”, – розповіли в штабі навчань. Досвід проведення АТО показує, що скоординовані дії підрозділу під час відбиття раптових нападів з засад дозволяють істотно зменшити кількість втрат особового складу.















Джерело: http://patrioty.org.ua/