четвер, липня 23

Дипломат пояснив, навіщо до Києва їде термінова делегація Європарламенту


Це стане серйозним сигналом для Москви. Візит термінової делегації Європарламенту до Києва і Тбілісі може бути “попереджувальною акцією”, покликаною запобігти активізації військових дій з боку Росії.
 Таку думку в коментарі “Обозревателю” висловив Надзвичайний і Повноважний Посол України, екс-представник України в Раді ООН з прав людини Володимир Василенко, повідомляють Патріоти України. Дипломат не сумнівається, що ключовою темою обговорення європарламентарів і керівників країн буде агресія Росії по відношенню до України та Грузії. Він пояснив: “З точки зору права поки території, анексовані і окуповані в результаті агресії, залишаються під владою агресора, до тих пір продовжується акт агресії”.


“Такий акт агресії триває проти Грузії з 2008 року, проти України – з лютого 2014 року”, – нагадав Василенко. Оскільки очевидно, що “Росія не збирається відмовлятися від цілей підпорядкування країн своїй владі, перешкоджанню їх європейської та євроатлантичної інтеграції”, Євросоюз має намір всерйоз зайнятися цим питанням, – переконаний дипломат. 
 Він також додав, що з суто військової точки зору липень і серпень вважаються найбільш сприятливими місяцями для наступу. Василенко припускає, що термінова делегація Європарламенту фактично стає “попереджувальною акцією” для російського керівництва. Нагадаємо, з 23 по 25 липня Київ і Тбілісі відвідає термінова делегація Європарламенту. Делегацію очолить глава комітету з питань закордонних справ Ельмар Брок, а також глава делегації по зв’язках з Україною Андрій Пленковіч. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/