понеділок, серпня 3

Гірники в Донецьку відмовилися спускатися у шахту, вимагаючи зарплату


В окупованому Донецьку близько сотні працівників шахти імені Челюскінців відмовилися спускатися в шахту, вимагаючи від «ДНР» виплатити їм заборгованість із заробітної плати. 
 Про це повідомив один із працівників підприємства. За його словами, гірники вже близько п’яти місяців не отримують грошей. «Друга зміна відмовилася опускатися. Люди ще не бачили зарплати за березень. Скоро має під'їхати третя зміна, чи будуть вони приступати до роботи, невідомо», - розповів він.


Повідомляється, що на даний момент працювати відмовилися близько ста гірників. Співрозмовник зазначив, що на підприємство до протестуючих прибув призначений самопроголошеною «ДНР» так званий голова «міської адміністрації» Донецька Ігор Мартинов і хтось з «міністрів».
 Раніше міністр палива та енергетики України Володимир Демчишин на засіданні енергетичного штабу уряду заявив, що Україна планує закуповувати енергетичне вугілля в Південній Африці, США та Росії. Нагадаємо, у підконтрольній бойовикам Макіївці Донецької області гірники шахти «Ясинівська-Глибока» влаштували акцію протесту, оскільки їм систематично не виплачують зарплату.





 Джерело: http://uapress.info/uk/