середу, серпня 5

Путін влаштував скандал турецькому послу, обзиваючи Ердогана диктатором і обіцяючи влаштувати новий “Сталінград” – ЗМІ


Загалом зустріч російського президента з послом Турції характеризувалася сильними взаємними образами. У розмові за зачиненими дверима президент РФ Путін обізвав Ердогана диктатором і пригрозив відправити його в пекло разом з терористами з ІДІЛ. 
 Про це пише видання AWDnews. Повідомляється, що Путін порушив дипломатичні процедури і особисто покликав посла Туреччини в Москві пана Уміта Ярдима і застеріг його, що Російська Федерація може розірвати дипломатичні відносини з його країною, якщо президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не перестане підтримувати повстанців ISIS в Сирії, де знаходиться єдина російська військово-морська база в Середземному морі.
 Лідер РФ нібито виступив з довгою викривальною промовою, засуджуючи турецьку зовнішню політику і недоброзичливу роль Туреччини в підтримці терористів Аль-Каїди в Сирії, Іраку та Ємені, відзначає The Moscow Times. Конфліктна розмова з турецьким дипломатом перейшла в запеклу дискусію, повідомляє видання. Згідно інформації, отриманої виданням The Moscow Times, зустріч Володимира Путіна і посла Туреччини характеризувалася сильними взаємними образами. Посол Уміт Ярдим відкинув всі звинувачення і поклав провину на Росію за жорстоку і затяжну громадянську війну в Сирії.


“Тоді передай своєму диктатору президенту, що він може опинитися в пеклі разом з його терористами з ІДІЛ. І мені нічого іншого не залишається, як перетворити Сирію в один “великий Сталінград” для Ердогана і його саудівських союзників, ще більш злісних, ніж Адольф Гітлер”, – заявив нібито Путін в ході 2-годинної бесіди з турецьким емісаром за закритими дверима.
 “Наскільки лицемірний ваш президент, з одного боку він виступає за демократію і суворо критикує військовий переворот в Єгипті, а з іншого, знімає з бандитів відповідальність за всі терористичні дії, спрямовані на повалення сирійського президента!”, – сказав Путін. Російський лідер сказав, що РФ не відмовиться від підтримки законної сирійської влади, і буде співпрацювати зі своїми союзниками – Іраном і Китаєм, – щоб знайти політичний шлях вирішення нескінченної громадянської війни в Сирії, “яка занурила 23 мільйонну арабську націю в повну етнічну та релігійну анархію”.





 Джерело: http://patrioty.org.ua/