середу, серпня 5

Кремль марить черговим суперпланом “cтанцювати” з Білим домом: Лавров умовив Керрі зустрітися з ним в Катарі


Україні слід готуватися до того, що Путін з Лавровим почнуть шукати і знаходити ІДІЛ і в Україні. Міністр Сергій Лавров дещо здивував публіку, терміново пригнавши в столицю ненависного Росії Катару, щоб невідкладно поговорити з Держсекретарем США Джоном Керрі, який тільки в Ад-Досі мав “вікно” для зустрічі зі своїм одіозним колегою.
 Виявилося, що Лавров привіз не нову “заготовку” з путінської “багатоходовки”. Про це пише Олександр Смолянський для видання Хвиля, повідомляють Патріоти України. Якщо коротко, то Лавров запропонував створити коаліцію для боротьби з ІДІЛ, до якої мають увійти США, Росія, Ірак, Сирія. Природно, під керівництвом Башара Асада. А також курди та країни Перської затоки. Ця ідея в цілому аж ніяк не нова. І навіть не оригінальна. В рівній мірі авторство можуть розділити Москва і Тегеран, чий «обмежений контингент» давно воює в Сирії на боці Башара Асада разом з загонами ліванських шиїтів з «Хізболла».
 Ще до скасування санкцій Іран активно нав’язувався Обамі в союзники по боротьбі з ісламістами, куди Обама не дуже горить бажанням відправляти свої сухопутні сили. Швидше за все, цей план виявиться мертвонародженим, тому що ні араби, ні США не хочуть опинятися в одному строю з Іраном і особливо з Башаром Асадом. Обама взагалі каже, що з ІДІЛ можна починати масштабно воювати тільки після відставки Асада, тому як ІДІЛ насправді – тінь самого Асада. Цілі Кремля очевидні.

Це – хоч миттям, хоч катанням станцювати з Обамою танго, бо Обама продовжує намотувати краватку Путіна собі на руку, і Володимир Володимирович починає задихатися. Путіну категорично необхідно відвернути Вашингтон від жорсткої конфронтації, яка може закінчитися для Росії і особисто Путіна так само сумно, як і «холодна війна» для Радянського Союзу і КПРС. Обаму треба відвернути багато від чого. У першу чергу від України і від того ж «Боїнга». ІДІЛ і Україна Але дещо вказує, що луб’янські товариші хочуть вплести і Україну в цю «багатоходовку» з ІДІЛ. Головними шокуючими новинами в контексті ІДІЛ виявляються масштаби участі російських громадян у війні на боці ісламістів. І проникнення ІДІЛ на багатостраждальний Північний Кавказ, де путінські і кадировські карателі вже 15 років безуспішно воюють з місцевими ополченцями. Зараз важко сказати, де на Кавказі насправді ІДІЛ, а де чекістські заготовки.
 Особливо якщо згадати, як після 11 вересня федерали почали раптом часто знаходити в схронах чеченських бойовиків комп’ютерні диски з авіасимуляторами, а трохи пізніше луб’янські чекісти викладати в інтернет фейкові відеозвернення польових командирів, які на камеру і на тлі відповідного антуражу з паперу зачитували погрози Кремлю. Але при всьому цьому Україні слід готуватися, що Путін з Лавровим почнуть шукати і знаходити ІДІЛ і в Україні. Останнім часом маргінальні пропагандисти Кремля розповідають про перекидання ІДІЛ в Україну. То в ряди Правого Сектора, то в чеченський батальйон загиблого Муси Мунаєва, то взагалі замість американських чорношкірих найманців по лінії ЦРУ і Пентагону. Новий напад марення про союз меча ІДІЛ і орала Яроша був відзначений в останні тижні. На тих же маргінальних сайтах, що і раніше. Однак маргінальність інформації та джерел в наш воєнний час – стала поняттям більш, ніж відносним. Те, що сьогодні на інтернет смітнику, завтра стане шпаргалкою для Діми Кисельова, а післязавтра – головної кремлівської трійки – Пєскова, Лаврова і самого Путіна.
 Досить згадати, де першою з’явилася безглузда конспірологія навколо збитого «Боїнга»? Правильно – в інтернет-блогах. Потім це плавно перетекло в ефір РТР і Лайфньюс. А потім – уже і в офіційні версії. Єдина причина, чому ми цього ще не побачили по телевізору, це тому що Діма Кисельов зараз у відпустці. І цілком можливо, що об’їдається десь у ненависній Європі санкційними продуктами, які у нього на батьківщині почали спалювати, як «серця геїв» (С). Але ще не вечір. Луб’янським чекістам вже встиг підіграти сам Мустафа Джемілєв. На Всесвітньому конгресі кримських татар в Анкарі він заявив про створення в українській армії батальйонів кримських татар для звільнення Донбасу та Криму. У ФСБ напевно встигли навіть підстрибнути від радості.


Ще до захоплення Криму вони лякали місцеве російське населення кримсько-татарськими терористами, які сотнями їздили воювати в Сирії проти Башара Асада на стороні ісламістів і тепер повернуться різати голови російським бабусям і розпинати онуків. Однак потім, як ми пам’ятаємо, надалі їм більш переконливим жупелом здалися головорізи «Яроша з “Правого сектора”, які, на думку російської пропаганди, “в кінці лютого – початку березня 2014 року цілими ешелонами попрямували до Криму здійснювати геноцид щодо жителів півострова за мовною ознакою”.
 Після заяві Джемілєва, з Луб’янки напевно, вже й наказ встигли віддати про створення в Криму загонів-клонів, які повинні відрізати комусь голову і потім показати пальцем на Джемілєва. Одне тільки радує, що вряди-годи Генштабу ЗСУ вистачило розуму швидко дезавуювати заяву Мустафи Джемілєва і сказати, що в ЗСУ не будуть створювати підрозділи за національною ознакою. Хоча ця новина вже навряд чи зупинить Кисельова, який скоро повернеться з відпустки і буде готувати черговий ефір з обов’язковою рубрикою “че там у хохлов”. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/