четвер, жовтня 22

РФ відправила в Україну 100 напівпорожніх вантажівок «гумконвою»

Сьогодні, 22 жовтня, Росія відправила 42-гий так званий «гуманітарний конвой» в Україну, який був оформлений в односторонньому порядку. Вантажівки «гумконвою» прибули в Україну напівпорожніми.



Про це в ефірі одного із українських телеканалів розповів представник Держприкордонслужби Олег Слободян, новину передає «Преса України».


«Російська сторона дійсно направила сьогодні 42-й так званий гуманітарний конвой, однак оформлення цього вантажу здійснювалося Росією в односторонньому порядку. Інформація про те, що нібито він був направлений у відповідності з міжнародними нормами, не відповідає дійсності», - заявив Слободян.

За його словам, з 6:45 до 7:10 сьогоднішнього ранку через російські КПП «Донецьк» та «Матвіїв-Курган» в Україну зайшли 2 колони так званого «гумконвою» зі 100 вантажівок.

Черговий раз, порушивши міжнародне законодавство, РФ самостійно оформила вантаж, не залучивши до цього процесу комітет Червоного Хреста.


«Українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження, без виконання контрольної функції. В ході цього візуального спостереження було встановлено, що дійсно, більшість вантажів всередині містили продукти харчування, але всі вантажівки заповнені ледь наполовину», - додали в ДПСУ.

Нагадаємо, що 15 жовтня в Україну прибув 41-ий російський «гумконвой», який нібито привіз предмети першої необхідності, канцелярські товари та медикаменти.




Джерело: http://uapress.info/uk/