четвер, жовтня 22

Скандал: Донецькі прикордонники звинуватили керівництво у контрабанді металу (відео)

Підозрюваний підполковник поки що відсторонений від служби.  У секторі “М” прикордонники Донецького загону звинувачують підполковника в тому, що під його керівництвом здійснювалося вивезення краденого металу з Павлопольського водосховища біля лінії розмежування. 

Про це йдеться в сюжеті телеканалу ZIK, передають Патріоти України. Українські прикордонники відзняли аматорське відео.

На кадрах – контрабанда, яка їде з окупованої території, причому – під опікою “рідного” керівництва. “Виявилося, що ми зупинили заступника начальника Донецького прикордонного загону підполковника Щесняк, який їхав на джипі і супроводжував цю колону. У машинах були порізані труби”, – розповів прикордонник “Генерал”. Припинити потік краденого металобрухту військові намагалися ще навесні – солдат Микола Петренко зупиняв колони вантажівок. “Я попросив у них пред’явити документи на метал. Вони кудись подзвонили і, буквально, через кілька хвилин під’їхала наша військова машина, з неї вийшов підполковник Щесняк і сказав: “Сержант, не шуми, відпускай машини, нехай їдуть з богом”, – розповів Микола. Журналісти повідомляє, що фура здатна перевезти до 20 тонн металу. Якщо той ішов на металобрухт, то це 3 гривні за кілограм, а значить – 60 000 гривень за одну ходку. При цьому в прес-службі Донецького загону журналістам порадили не поспішати вірити словам тих, хто затримав контрабанду.

“Військовослужбовець щось побачив і виникла у нього підозра. Зупинка дійсно була. Це територія, контрольована Україною. Документи на переміщуваний вантаж були, проводиться службове розслідування і все стане відомо за фактом причетності або непричетності”, – повідомили в прес-службі. Тим часом міліція Волновахи відкрила провадження за статтею про крадіжку, вчиненою групою осіб. Правоохоронці підтверджують, що вирізався трубопровід Павлопольського водосховища. Зараз підполковник Щесняк відсторонений від виконання службових обов’язків.





Джерело: http://patrioty.org.ua/