неділю, листопада 8

Авіакатастрофа А321: названо ім'я терориста

Організатором теракту на російський лайнер Airbus А321 є Абу Усама аль-Масрі. Він заслав свого агента у число працівників аеропорту Шарм-еш-Шейха, який і заніс на борт вибухівку.


Про це повідомляє британське видання «The Sunday Times» із посиланням на офіційну британську владу, новину повідомляє «Преса України».



Як відзначається, до авікатастрофи  російського пасажирського літака причетний лідер провідного терористичного угрупування на території Синая – «Провінція Сінай» Абу Усама аль-Масрі.

У Лондоні навіть пообіцяли надати допомогу Москві або Каїру в його затриманні. 

За даними видання, саме за вказівкою аль-Марсі, агент терористичної угруповання був впроваджений у число працівників аеропорту Шарм-еш-Шейха і зміг пронести на борт літака вибуховий пристрій. Агент, швидше за все, перебуває на волі, що може загрожувати безпеці повітряних суден. 

Сам аль-Масрі заявив про свою відповідальність за теракт ще минулої середи. 

«4 листопада Масрі заявив «ми збили його. Тепер вмийтеся своєю люттю», - пише видання International Busness Times. 

«Особлива повітряна служба» Великобританії вважає за необхідне проведення спеціальних заходів, спрямованих на виявлення та усунення лідера угруповання, яка присягнула на вірність «Ісламській Державі». 



Додамо, Росія поки не коментує це повідомлення.

Нагадаємо, єгипетська комісія з розслідування причин катастрофи російського пасажирського лайнера A321, який розбився на Синайському півострові 31 жовтня, з імовірністю у 90% підтвердила, що причиною падіння літака став вибух бомби.



Джерело: http://uapress.info/uk/