неділю, листопада 8

У штабі АТО розповіли, як бойовики атакували сили АТО під Майорськом

Група бойовиків 7 листопада намагалася штурмувати сили АТО в районі селища Майорський Донецької області, але, отримавши гідну відсіч, змушена була відступити. Під час перестрілки бойовики втратили кілька чоловік пораненими й убитими.



Про бій в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів речник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін, новину передає «Преса України».



За словами Матюхіна, група бойовиків, чисельністю близько 20 осіб, намагалася штурмувати позиції українських військових в районі селища Майорський. Комбриг, бригада якого утримувала дані позиції, почекав, поки група бойовиків наблизиться на відстань приблизно на 150 м, і віддав команду відкрити вогонь на поразку із стрілецької зброї.

«Тоді терористи, використовуючи іншу групу бойовиків, щоб відвернути увагу, почали обстріл нашого сусіднього опорного блокпосту. Отримавши гідну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою. Приблизно в 14:40 вони намагалися обійти наші позиції з лівої сторони, але потрапили під вогонь і понесли втрати», - розповів Матюхін.

За його словами після відкриття вогню у відповідь, бойовики, під прикриттям свого тилу, зібрали з місця перестрілки своїх поранених та вбитих і відступили. 

«У 15:50 вони відкрили вогонь з мінометів, мається на увазі не ця група, а ті, хто знаходився в тилу у них відкрили вогонь з 82-мм мінометів і під прикриттям цього вогню, забравши своїх убитих і поранених, вони відійшли», – зазначив офіцер.

Відзначається, що в цілому бій тривав не більше трьох годин: з 13:00 до 16:00. Окремо Матюхін підкреслив, що українські воїни вели вогонь тільки зі стрілецької зброї, як це прописано в «мінських домовленостях», незважаючи на те, що терористи відкрили вогонь по них з 82-мм мінометів.



Раніше ми повідомляли: Сили АТО не зазнали втрат при обстрілі в зоні АТО за минулу добу. Немає ні поранених, ні загиблих.



Джерело:  http://uapress.info/uk/