пʼятницю, листопада 27

Корбан заявив, що Україна «всупереч здоровій логіці» продовжує активну торгівлю з окупованим Кримом

Лідер «Українського Об'єднання Патріотів — УКРОП» Геннадій Корбан опублікував список компаній, які продовжують активну торгівлю з окупованим Кримом.


Про це Корбан написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, інформує «Публіцист».



«Хочу проінформувати керівництво РНБО і фіскальної служби про те, що Україна, всупереч здоровій логіці продовжує активну торгівлю з РФ. Прошу вжити рішучі дії і застосувати санкції щодо ряду товарів і компаній, які ведуть активну торгівлю з Кримом», - написав він.

За словами політика, згідно з інформації із реєстрів митних фіскальної служби про імпорт в Україну товарів — виробництва півострова Крим, продовжується торгівля з окупованою територією .

1. Укрзалізниця — постачання запчастин Керченського заводу в 2015-му році. Поставки зробили за допомогою транзитних компаній під іншими кодами — на загальну суму майже 12 млн грн.
2. "Кримський содовий завод", - поставка соди на 200 млн грн за підсумками першого півріччя 2015-го року.
3. ТОВ "ПОБУТХІМ" ЛТД, ТОВ "НОВАТОР", ТОВ "Бізнес-Трейд" та ТОВ "Інтер Груп-М" — поставка кальцієвої соди на територію України.
4. ПРАТ "Кримський ТИТАН" — поставка сірчаної кислоти і залізного купоросу протягом 2015-го року.
5. Пивобезалкогольний комбінат "Крим" — постачання пива і безалкогольних напоїв.
6. ТОВ "Кримеколайф" — постачання води негазованої і газованої.
7. ТОВ "ЦІТІУС", ТОВ Чакін Дмитро Сергійович, ЧОРНОМОРЕНЕРХОСПЕЦМОНТАЖ, ПП Михайлюк Олена Григорівна та ін. — поставка будматеріалів.
8. ПП "СТЕВІЯ" — постачання їжі і біодобавок.
9. ТОВ "ФІТОРАДГОСП" Веселка" — постачання лікарських трав на користь ЗАТ" Ліктрави" в першому півріччі 2015-го г на 31 млн гривень.
10. ТОВ "ЕФ-ПЛАСТ" — поставка виробів з пластмаси та гуми.
11. ПРАТ "ЮКРЕЙНІАН КЕМІКАЛ ПРОДАКТС" — поставка продукції хімічної промисловості (13 млн грн — перше півріччя 2015 року).
12. ТОВ "Агрохім" — поставка нафти і нафтопродуктів", — написав Корбан.



Він також зазначив, що більшість поставок йдуть з сертифікатом походження, де вказаний виробник Росія і не завжди зазначено, що товар вироблений на півострові Крим.

«Шановний пане Насіов, ви, як глава фіскальної служби при всій зайнятості повинні знайти в собі сили, щоб подати відповідні дані в РНБО для прийняття необхідних санкцій, аналогічних тим, які прийняли ЄС і США», — зазначив Корбан.

Він також наголосив, що у разі, якщо не буде реакції з боку влади, партія УКРОП залишає за собою право звернутися до ряду європейських держав, щоб розповісти «про політику подвійних стандартів щодо Криму і РФ».



Джерело: http://publicist.in.ua/