пʼятницю, грудня 18

Єврокомісар розповів, кому з українців насамперед скасують візи

На початку 2016 року Єврокомісія рекомендуватиме Єврораді відмінити візовий режим для тих українців, які мають біометричні паспорти. У Європі їх готові зустріти привітно.



Новину повідомив  єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, передає «Преса України».



«На початку 2016 року ЄК подасть легальну пропозицію, щоб прибрати візові вимоги для громадян України. Для громадян, у яких є біометричний паспорт», - сказав єврокомісар на брифінгу.

Він також висловив сподівання, що й інші інституції ЄС, від яких залежить прийняття рішення про скасування візового режиму з Україною, підтримають рішення Єврокомісії. Проте дотримання процедури є дуже важливим у цьому питанні, наголосив Аврамопулос.

Щодо хвилі міграції українців до країн Європи, яка може піднятися у зв’язку із відміною візового в’їзду, то єврокомісар погоджується з її прогнозом. Проте він запевнив, що жителі країн ЄС будуть раді українцям.

«Так, я думаю, що багато людей відправиться в Європу, бо народи цих країн довго чекали цієї можливості, багато хто напевно вирушить. Але ми дуже привітно поставимося до тих, хто відправиться в Європу», - сказав Аврамопулос. 



Нагадаємо, Єврокомісія признала, що Україна виконала всі критерії для того, щоб був уведений безвізовий режим з ЄС. Вона надішле відповідні рекомендації Єврораді вже на початку 2016 року. 

Джерело: http://uapress.info/uk