пʼятницю, березня 25

Коаліція на чолі з США ліквідувала «міністра фінансів» ІД


Глава Пентагону Ештон Картер повідомив, що США в результаті удару коаліції ліквідували «міністра фінансів» терористичного угруповання «Ісламська держава».


Сообщает: http://uapress.info/uk/

Під час брифінгу Картер зазначив, що військові США вбили кілька високопоставлених членів угрупування, в тому числі і Хаджі Іману, який був одним із старших лідерів ІД  і займав посаду «міністра фінансів». Зазначається, що Хаджі Імам здійснював великий вплив на вербування нових терористів і пропаганду ІД.

Глава Пентагону також додав, що Хаджі Імам відповідав за зовнішні зв'язки та організацію терактів за кордоном. За словами Картера, ліквідація цього лідера «Ісламської держави» завдасть удару по можливостях організації проводити операції як всередині, так і за межами Іраку і Сирії. Після смерті «міністра фінансів» терористи не зможуть, як раніше, вербувати нових членів.

Хаджі Імам – один з найбільш розшукуваних терористів у світі. До 2012 року він перебував в ув'язненні в Іраку, після чого приєднався до ІД.

Раніше ми повідомляли, що прес-секретар Державного департаменту США Джон Кірбі заявив, що за рік з половиною, в результаті дій міжнародної коаліції, терористична організація ІДІЛ стала значно слабше.