суботу, червня 25

На Луганщині бойовики звинувачують журналістку з Прикарпаття у шпигунстві. ВІДЕО

Напередодні терористи ЛНР заявили, що начебто розсекретили агента СБУ. А саме – українську журналістку Ольгу Сворак. На доказ продемонстрували відео, де дівчина зізналася у шпигуванні на користь України.



На відео журналістка представляється кореспондентом інформаційного інтернет-ресурсу “Голос-Інфо” та газети “Голос народу Івано-Франківщини”. Сообщает http://www.paragraf.net.ua/

До так званої ЛНР приїхала наприкінці 2015 за запрошенням свого хлопця. Перед поїздкою в офісі видання нібито познайомилася з чоловіком на ім’я Віктор, який назвався співробітником СБУ і запропонував дівчині займатися шпигунством.

“Мені запропонували співпрацю зі Службою безпеки України. Я підписала документ про нерозголошення зустрічі з Віктором тієї. І нерозголошення того, що він просив мене зробити. Також мені запропонували взяти псевдонім. Не довго думаючи я сказала: давайте Заметіль”, – розповідає журналіст Ольга Сворак.

У редакції газети підтвердили: Ольга справді працює в них позаштатним журналістом вже понад три роки. Але на окуповану територію поїхала з власної волі. Жодних редакційних завдань їй не давали.

“Останній раз з Ольгою спілкувався віч-на-віч у березні. Вона їхала в Київ з редакційним завданням. Висвітлювала питання побутового характеру. Після чого зателефонувала в офіс і сказала, що по особистих справах відлучається. Що саме, чому не говорила”, – розповів редактор газети “Голос народу Івано-Франківщини” Віталій Чорненький.

Працівники газети не раз намагалися зв’язатися з Ольгою. У соцмережах дівчина не відповідає. А телефон – вимкнений.

“На даний момент абонент не може прийняти ваш дзвінок”. Ось таку картину ми мали змогу спостерігати починаючи з першого числа.

Колеги Ольги вже десятки разів переглянули відео. І запевняють, що дівчина зробила цю заяву не з власної волі. Її захопили в заручники.

“Ці всі заяви були зроблені під примусом. Аби ці всі хлопці з ЛНР, які називають себе МГБ отримали значок від пана Путіна. Про те що вони гарно борються за руський мир. Тому що ніяких зв’язків з СБУ в неї не було”, – запевняє редактор інтернет-видання “Голос-Інфо” Ростислав Гудзинський.

“На її обличчі можна побачити неприховані сліди побоїв. І я думаю що всі свої пояснення вона давала під моральним і фізичним тиском”, – переконаний редактор газети “Голос народу Івано-Франківщини” Віталій Чорненький.

В СБУ цю інформацію назвали черговим фейком.

“Сьогодні російська пропаганда розповсюджена. Дуже багато фейків. Про Україну, про українські спецслужби. Зокрема і останній фейк про нібито затримання української журналістки. Яка працювала на спецслужби. Хочу сказати що ми навіть не будемо це коментувати. Бо це повний фейк”, – запевняє керівник прес-центру СБУ Ольга Гітлянська.

Івано-Франківські колеги Ольги вже звернулися до представників ОБСЄ, аби ті допомогли звільнити Ольгу з полону. Адже бойовики повідомили, що журналістці загрожує до 20 років позбавлення волі.