середу, липня 20

Влада «ДНР» передасть Україні 23 засуджених



Влада самопроголошеної «ДНР» 21 липня передасть українській стороні 23 засуджених для відбування покарання у місцях позбавлення волі в Україні. 


Новину передає «Преса України» http://uapress.info/uk/з посиланням на сепаратистські ресурси.

«Омбудсмен» самопроголошеної «ДНР» Дарина Морозова повідомила: «Представники Державної служби виконання покарань міністерства юстиції «ДНР» і апарату уповноваженого з прав людини в «республіці» в черговий раз передадуть засуджених для відбування покарання в Україні. Передача відбудеться завтра, 23 людини виявили бажання відбувати покарання в тюрмах суміжної держави». 

«Уповноважена з прав людини республіки» нагадала, що передача засуджених виконується згідно з указом глави «ДНР» від 12 березня 2015 року «Про передачу засуджених, які перебувають в установах, що виконують покарання «ДНР» і кримінальних матеріалів, що знаходяться в судах та слідчих органах «ДНР», на територію України».

Нагадаємо, Геращенко заявила, що в ОРДО не погодились на запропонований обмін полоненими. Так, керівники окремих регіонів Донецької і Луганської областей вимагають повернення 600 осіб, про половину яких нічого невідомо.