середу, липня 20

Після заяв Турчинова і Муженко бойовики запанікували

Заяви секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова і начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка з приводу адекватної реакції щодо загиблих бійців ЗСУ,
У підрозділах російських окупаційних військ, так званого «Першого армійського корпусу Донецької народної республіки», А також частини «Другого армійського корпусу Луганської народної республіки» викликали панічні настрої.

Новину повідомляє «Преса України»http://uapress.info/uk/, посилаючись на групу «ІС».

Так енергійно розносяться плітки про масштабну передислокацію ближче до передової артсистем і реактивних систем залпового вогню українських військ. Крім того, обговорюється питання підготовки сил АТО до широкомасштабного застосування Повітряних сил України. Крім цього, йдеться про застосування ЗСУ «тактики випаленої землі», коли при взаємодії великокаліберної артилерії, РСЗВ і бойової авіації на місцевості ведеться вогонь на знищення по окремим квадратам.

Виходячи з цього, керівництво «Першого армійського корпусу Донецької народної республіки» наказало суворо присікти спроби коментарів підлеглими даних чуток в окупаційних військах, найбільш це стосується рівнів бойової готовності і боєздатності. Бойовики отримали попередження, що передача даних відомостей, у тому числі на зразок вимог привернення увагу до питань постачання російських найманців, будуть суворо присікатися. Контроль за виконанням цього наказу покладено на так зване «Міністерство державної безпеки Донецької Народної Республіки». 

Так само стало відомо про прибуття незабаром в «ДНР» кураторів із Федеральної служби безпеки і Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації із завданням встановити і перевірити так званих «потенційних недругів Донецької Народної Республіки» в лавах так званого «Міністерства внутрішніх справ Донецької народної республіки». До цього числа у «перших рядах» увійшли «перебіжчики», тобто ті, хто перебрався з підконтрольної Україні території протягом останніх двох років і перейшов служити в «Міністерство внутрішніх справ ДНР».

Нагадаємо, раніше «Преса України» повідомляла, що на Донеччині бойовики не припиняють активне переміщення техніки і сил від Сніжного на Шахтарськ і далі на Донецьк. Також помічено пересування Стаханово-Алчевського угруповання сил російських найманців і підрозділів в Горлівці. Тоді як поповнення та комплектація підрозділів 1-ої омсб «1-го АК ДНР» наблизилося до завершення.