вівторок, липня 19

Порошенку запропонували перейменувати Верховну Раду в «ДУПУ»

На сайті президента України з’явилася петиція з пропозицією перейменувати Верховну Раду України в «Державну Українську Парламентську Асамблею», що скорочено «ДУПА».
Новину повідомляє «Преса України». Сообщает http://uapress.info/

Автори петиції переконують, що назва «Верховна Рада» підлягає декомунізації, оскільки вищий орган державної влади часів СРСР мав ідентичну назву. Тому пропонується перейменувати Раду в «Державну Українську Парламентську Асамблею». На думку авторів петиції, ця назва підкреслить європейськість сучасної України.


«На виконання Закону України № 317-VIII, а також керуючись тим фактом, що назва «Верховна Рада» є ідентичним з назвою вищого органу державної влади часів СРСР, просимо Вас перейменувати Верховну Раду на «Державну Українську Парламентську Асамблею». Такою назвою загальноприйнятою в Європі, і повинно підкреслити європейську ідентичність сучасної України і вектор її цивілізаційного вибору», - йдеться в тексті петиції.

Для того, щоб президент Петро Порошенко розглянув петицію потрібно 25 тисяч підписів. 

Нещодавно, нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що Верховна Рада України – це найбільший бізнес-клуб Європи.