вівторок, липня 26

СВОДКА ОТ РАЗВЕДКИ. УНИЧТОЖЕНО РЕКОРДНОЕ КОЛИЧЕСТВО ВОЕННОСЛУЖАЩИХ РОССИЙСКО-ТЕРРОРИСТИЧЕСКИХ ВОЙСК. ЖДЕМ «ГУМКОНВОЙ»

За прошедшие сутки в зоне АТО погибли 11 военнослужащих российско-террористических войск, еще 14 членов бандформирований на Донбассе были ранены.

Об этом сообщает пресс-служба Главного управления разведки при Министерстве обороны Украины в социальной сети Facebook. Сообщает http://newsonline24.com.ua/


«Потери противника составили 11 погибших и 14 раненых военнослужащих 11 отдельного мотострелкового полка (Макеевка), 9 отдельного штурмового мотострелкового полка морской пехоты (Новоазовск) и 3 отдельной мотострелковой бригады (Горловка) 1 АК (Донецк) ВС РФ, а также 6 отдельного мотострелкового полка (Стаханов) и 7 отдельной мотострелковой бригады (Дебальцево) 2 АК (Луганск) ВС РФ», – говорится в сообщении.
По данным ГУР Минобороны, наибольшие потери понесли подразделения 9 отдельного штурмового мотострелкового полка морской пехоты (Новоазовск), которые пытались осуществлять диверсионно-разведывательные действия в районе Широкино. Также серьезные потери понесли террористы из 3 отдельной мотострелковой бригады (Горловка), которые осуществляли обстрелы сил АТО в Зайцево.
Головне управління розвідки Міністерства оборони України
Обстановка в районі проведення АТО
станом на 26 липня

Противник вживає заходів щодо підтримання боєготовності військ (сил), проводить посилення і ротацію передових підрозділів, здійснює поповнення запасів боєприпасів та удосконалює фортифікаційне обладнання на напрямках:
Новоайдарський. У рамках ротації передових підрозділів
2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК через у напрямку н.п.Станиця Луганська переміщено вогневий взвод (дві бойові машини 122-мм РСЗВ “Град”) реактивного артилерійського дивізіону та вантажний автомобіль з особовим складом;
Слов’янський. На передових позиціях 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ проведено ротацію підрозділів 2 мотострілецького батальйону, які були замінені на підрозділи 1 мотострілецького батальйону;
Маріупольський. До н.п.Безіменне переміщено три вантажні автомобілі з боєприпасами;
Сєверодонецький. Комісією штабу 2 АК ЗС РФ проводиться перевірка передових підрозділів 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) у районах н.п.Слов’яносербськ, Кіровськ та Фрунзе.

Продовжується ведення розвідки противником з метою уточнення змін у бойових порядках на передньому краї та в тактичній глибині оборони сил АТО:
до повітряної розвідки в зоні відповідальності ОТУ “Донецьк” залучались три безпілотні літальні апарати зі складу окремої роти безпілотних літальних апаратів (Донецьк) 1 АК ЗС РФ;
відмічено діяльність маневрених груп радіоелектронної розвідки у смузі відповідальності 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК та на ділянці відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

Протягом доби підтверджені втрати противника склали
11 загиблих та 14 поранених військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та
3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) та
7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.
Найбільших втрат зазнали підрозділи 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), які намагались здійснювати диверсійно-розвідувальні дії у районі н.п.Широкине, а також 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка), які здійснювали обстріли сил АТО у районі н.п.Зайцево. Встановлено прізвища деяких важкопоранених, направлених до міських клінічних лікарень м.Донецька та Новоазовська: ТЕРЕЩЕНКО Борис Юрійович, ДЕНИСОВ Денис Володимирович, ПОЦЕЛУЄВ Олександр Анатолійович та БЄЛИЙ Іван Григорович.

З огляду на втрату мотивації подальшої участі у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України та незадовільне забезпечення, у т.ч. медичне, різко збільшується кількість військовослужбовців з’єднань та частин 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, які намагаються уникнути направлення на передову.
З 22 по 25 липня ц.р. у двох міських клінічних лікарнях м.Донецька померло від браку медикаментів та неналежної медичної допомоги дев’ять та значно погіршився стан ще сорока восьми військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та окремого розвідувального батальйону
1 АК ЗС РФ, які отримали важкі поранення на Слов’янському та Донецькому напрямках. Зазначене викликало відкрите невдоволення особового складу на передовій та поодинокі спроби самостійно залишити передові позиції.
25 липня ц.р. командуванням 1 АК (Донецьк) ЗС РФ прийнято рішення про відкликання з відпусток військовослужбовців усіх категорій з прибуттям їх у свої підрозділи до 30 липня ц.р. Таке рішення командування корпусу негативно вплинуло на морально-психологічний стан особового складу 3 (Горлівка) та 5 (Макіївка) окремих мотострілецьких бригад, який, побоюючись розгортання активних бойових дій, намагається уникнути направлення на передові позиції, у т.ч. шляхом фіктивного оформлення лікарняних листів або направлення повідомлень щодо тимчасової неможливості повернення з території Росії з огляду на сімейні обставини, сезонні проблеми з проїзними документами та інше.