пʼятницю, травня 8

Цілюще варення з кульбаби від 1000 і 1 хвороби


Сонцелику кульбабу часто називають домашнім лікарем. Всі складові рослини – від корінців до квіток – використовують в народному цілительстві. Її листя додають в салати, корінці сушать, перетирають і заварюють чаї для схуднення, а з квітів роблять лікувальні конфітюри.

Варення з її квітів – це щось особливе. Воно запашне, золоте і солодке як мед. З’їдаючи щодня по чайній ложці цих ласощів, ви забудете про сезонну застуду і депресії, зміцните серце і печінку на клітинному рівні. Як правильно приготувати і приймати солодкий еліксир – читайте далі.джерело



Користь варення з кульбаб для імунітету
насичує вітаміном С, бета-каротином, а також цинком, фосфором, залізом, калієм, йодом і марганцем
лікує бронхіт і застуду за рахунок заспокійливих і відхаркувальних властивостей
бореться з безсонням, стресами, дратівливістю і нудьгою

запобігає розвитку пухлин і уповільнює старіння шкіри
зміцнює серце і судини: насичує калієм, знижує тиск і запобігає розвиткові цукрового діабету
Травневе варення для печінки і ШКТ

знижує кислотність шлунку і показане при легких формах гастриту
дає м’який жовчогінний ефект
завдяки клітковині лікує від закрепів і нормалізує апетит
знімає запалення сечового міхура і сечовивідних шляхів

очищає кров і тканини від токсинів і отрути, рекомендоване при харчових отруєннях
виводить з печінки шлаки і радіонукліди: ці речовини небезпечні тим, що руйнують клітини, прискорюють старіння і викликають астму, захворювання серця і рак
Як приготувати цілюще варення з кульбаб

1. Щоб зварити сонячні конфітюри, підготуйте 350-400 молодих квіток кульбаби без листя і стебел. Збирати їх краще всього на самому початку цвітіння, за межами міста і далеко від доріг.

2. Залийте холодною водою з верхом і залиште відмокати на 7-10 годин, щоб зникла гіркота.

4. Засипте в каструлю 1 кг цукрового піску, додайте чайну ложку лимонної кислоти і 1 великий лимон, дрібно нарізаний разом з шкіркою. Проваріть варення ще 7-10 хвилин на слабкому вогні.