вівторок, серпня 11

Країні потрібна фронтова розвідка: волонтер звернувся до президента та Міноборони


Щоб налагодити збір і аналіз інформації на всіх рівнях, фронту потрібні досвідчені професіонали-розвідники. Президенту Петру Порошенку, а також міністру оборони та начальнику Генерального штабу пропонують створити єдину фронтову розвідслужбу.
 Про це на своїй сторінці в Facebook написав відомий волонтер Юрій Касьянов, повідомляють Патріоти України. “Нам потрібні досвідчені професіонали-розвідники, а не зв’язківці та автомобілісти, яких відправляють на фронт “робити розвідку”. Треба налагодити збір і аналіз інформації на всіх рівнях, координацію підрозділів розвідки на фронті і в тилу. Потрібні тлумачні аналітики, потрібна база даних розвідки “, – написав він. Касьянов підкреслює, що ситуація з розвідкою після більш, ніж року війни залишається плачевною. “Єдиного розвідоргану немає; збором, аналізом інформації, і її доведенням до споживачів ніхто серйозно не займається. Обмін даними відбувається, як правило, тільки на вузькій ділянці фронту, а про “зведення”, які одержують війська зверху, і говорити не доводиться”, – зазначає він.


“Пропоную президенту, міністру оборони, начальнику Генерального штабу негайно створити єдину фронтову розвідслужбу. Реально ефективну. Я готовий її очолити. Не на 45 ротаційних днів, а до самої перемоги. У мене є відповідна військова освіта, досвід армійської служби, і більше року практики ведення розвідки на цій війні. Звання, посада, зарплата мені не потрібні. Потрібні реальні повноваження – набирати, призначати, знімати, переставляти людей, ставити їм завдання. Пора зайнятися серйозною справою”, – заявив Касьянов.





 Джерело: http://patrioty.org.ua/